Extra activiteiten voor buiten & binnen

 

De verveling tegengaan in Delft en De Lier: doe jij ook mee met deze toffe activiteiten?

Wij vinden het ontzettend jammer dat de naschoolse opvang nog niet (voor iedereen) open mag. Natuurlijk is er wel noodopvang, maar dit is maar voor een handjevol kinderen. Omdat we vinden dat elk kind in zijn vrije uren een optie moet hebben om iets leuks te doen, zijn we hard aan de slag gegaan met het verzinnen van leuke activiteiten. 

Geen naschoolse opvang, tóch leuke naschoolse activiteiten

De kinderen van de Lange Keizer missen de naschoolse opvang en de activiteiten heel erg, daarom hebben medewerkers van verschillende locaties hun krachten gebundeld en leuke activiteiten bedacht. Zo is er een Tijdreis door Delft, een Fotobingo in Delft en De Lier, kun je een kunstwerk maken of meedansen met een choreografe. Er is zelfs een bosspel bedacht welke je kunt spelen met een groep vrienden en je ouders! De activiteiten zijn uiteraard bedoeld voor álle kinderen in Delft, De Lier en omstreken.

Uitleg

Hieronder vinden jullie de uitleg van de verschillende activiteiten. Download de activiteiten of klik op de danslink en je kunt meteen beginnen. Stuur leuke foto’s naar buitenactiviteiten@delangekeizer.nl en wie weet komen deze op de website te staan.

Kinderopvang de Lange Keizer wenst jullie heel veel plezier!

Foto door: Geertrui Geraets.

Tijdreis door Delft

Ga mee op een reis door de tijd in Delft! De tijdreis is een wandelspeurtocht langs verschillende typische Delftse plekken voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en duurt 1,5 uur. Onderweg hoor je grappige en interessante verhalen over Delft. Verhalen van lang geleden en minder lang geleden.

Ben jij bijvoorbeeld ook zo benieuwd waarom de toren van de Oude Kerk zo scheef staat? Of hoe Hugo de Groot ontsnapt is uit Slot Loevestein? Ontdek alle spannende verhalen van Delft door de tijd heen en kijk hierna met hele andere ogen naar je eigen stad.

Download hier de bijlage die bij de Tijdreis door Delft hoort.

De Tijdreis door Delft horen in plaats van lezen? Dat kan!

Via deze link kom je bij de soundwalk terecht. Hier wordt je ook gevraagd om de app van Echoes te downloaden. In deze app is de tocht te lopen.

De tocht werkt op basis van je GPS-signaal! Deze moet dus aanstaan tijdens het lopen. Houd de app tijdens het lopen open voor het beste resultaat. Ook is het handig om de tocht thuis alvast te downloaden in plaats van onderweg te streamen. De tocht werkt met en zonder oortjes! Veel luisterplezier! 

Net als de tocht op papier duurt deze tijdreis ongeveer 1-1,5 uur

Fotobingo Delft

Er zijn twee verschillende bingokaarten. Op deze bingokaarten staan van foto’s van allerlei bekende plekken in Delft. Het idee is dat je naar deze plekken toe gaat en daar een leuke spontane foto van jezelf maakt. Voor het bonusplaatje maak je een foto op jouw eigen favoriete plek in Delft.

Je kunt deze fotobingo spelen samen met je mama en/of papa maar het kan natuurlijk ook met een vriendje/vriendinnetje, je broer(tje) of zus(je) of iemand anders met wie je maar wilt.

Op deze manier kun je er ook een wedstrijdje van maken. Neem allebei een andere fotobingokaart en kijk hierna wie als eerste bij de verschillende plekken op de foto is geweest.

Download hier de bingokaarten.

Fotobingo De Lier

Ook in De Lier zijn er twee verschillende bingokaarten. Op deze bingokaarten staan van foto’s van allerlei bekende plekken in De Lier. Het idee is dat je naar deze plekken toe gaat en daar een leuke spontane foto van jezelf maakt. Voor het bonusplaatje maak je een foto op jouw eigen favoriete plek in De Lier.

Je kunt deze fotobingo spelen samen met je mama en/of papa maar het kan natuurlijk ook met een vriendje/vriendinnetje, je broer(tje) of zus(je) of iemand anders met wie je maar wilt.

Op deze manier kun je er ook een wedstrijdje van maken. Neem allebei een andere fotobingokaart en kijk hierna wie als eerste bij de verschillende plekken op de foto is geweest.

Download hier de bingokaarten.

Dans mee met Dance Innovation

Trek je dansschoenen aan en dans online mee met een echte choreografe! Jullie mogen meedansen met Rosanne. Zij doet de choreografie in het filmpje eerst voor en hierna dans je het na. Natuurlijk willen wij alle dansmoves graag bewonderen dus laat mama, papa, opa of oma de dans filmen en stuur het op.

Bekijk hier het dansfilmpje.

De Langste Keizer

Zoek je naar een activiteit om je energie in kwijt te kunnen? ‘De Langste Keizer’ is een kant en klaar bosspel!

Verzamel een groep vrienden/vriendinnen, 2-3 ouders, en print de kaartjes! In de speluitleg staat alles wat je nodig hebt. Mocht je geen dobbelstenen of zandlopers in huis hebben, niet getreurd. Gebruik je creativiteit en verzin een alternatief!

Download hier de speluitleg.