De Kikkerkoning

 

Voor peuters die dol zijn op springen in plassen, slakken durven op te pakken, dromen van klimmen in bomen en graag buiten ravotten, of dit alles nog niet durven maar eigenlijk best zouden willen proberen. Deze peuters kunnen ‘s ochtends mee met de Kikkerkoning.

Met onze vaste begeleiders gaan we een aantal ochtenden per week op pad met de kinderen die mee willen met de Kikkerkoning. Eerst halen we de kinderen om 9.00 uur op met de bakfiets bij verschillende locaties en rijden we door naar onze basisplek, de kinderboerderij in de Delftse Hout. Onderweg gaan we bomen tellen, liedjes zingen en kijken we goed om ons heen. Als we rond half 10 daar aankomen, kunnen we beginnen met de avonturen.


We kunnen vogels spotten en bekijken met onze verrekijkers. Of naar de moestuin om onze eigen groenten en fruit te kweken om daar weer hapjes van te maken. En natuurlijk kunnen we ook de dieren van de kinderboerderij bezoeken.
De kinderen kunnen ervaren wat er allemaal te ontdekken is in en rondom de natuur en we laten de kinderen volop genieten van het buiten zijn in de natuur.

Ook is er een speciale “banjerbus” gebouwd waar de kinderen met zijn allen op kunnen zitten en zo makkelijk en veilig kunnen “bewegen” door de omgeving van de Delftse Hout. Bij banjeren wordt je wel eens vies, dat vinden wij niet erg. We geloven niet in slecht weer, maar in slechte kleding. Daarom zorgen wij voor warme en regenwerende kleding en bieden beschutting als dat nodig is. En zijn we nat geworden dan warmen we ons binnen op met een lekker broodje erbij.
Aan het eind van de ochtend keren we moe en voldaan met de bakfiets weer terug naar Jan en Alleman om de rest van de dag stoere verhalen te vertellen aan de andere kinderen.

Het Kikkerkoningteam is op hun eigen unieke manier vindingrijk en creatief en hebben veel ervaring met kinderen. Ze gaan de kinderen laten ervaren en begeleiden wat er te ontdekken valt in de natuur.

En zeg nou zelf; zo’n avontuur wil je toch iedere dag!