Nieuwe locatie in Rijswijk

Over een paar weken hebben we er nét over de gemeentegrens van Delft een nieuwe kinderopvang en bso bij. Kinderopvang de Lange Keizer opent in de wijk Parkrijk (vlakbij ’t Haantje) in Rijswijk een kindcentrum.

Er zijn twee compleet nieuwe wijken aan het ontstaan in Rijswijk en dus is er véél behoefte aan een nieuwe kinderopvang, bso en basisschool. “Librijn opent Openbare Montessorischool Parkrijk en wij zijn gevraagd het kindcentrum te openen”, vertelt Tosca van der Knaap van de Lange Keizer. Per 1 maart opent onze nieuwe locatie ‘De Lakei’ in een tijdelijk gebouw. “Samen met Librijn zijn we bezig om een compleet nieuw gebouw te ontwerpen. Tot die tijd (dit duurt ongeveer 2,5 jaar) moeten we het doen met de tijdelijke locatie.”

Duurzaam gebouw

Het nieuwe gebouw wordt wel het wachten waard. “Het wordt een duurzaam gebouw dat past bij de rest van de wijk. Zo komen er waarschijnlijk groene daken waar je op kunt tuinieren. Verder wordt het hele gebouw gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen. Ook willen we graag dakterrassen, waar de kinderen buiten kunnen spelen en les kunnen krijgen.” In het kindcentrum wordt dit duurzame idee ook doorgevoerd. “De kinderen krijgen eten dat gezond, vegetarisch en biologisch is.”

Montessori

De school en het kindcentrum gaan werken volgens de Montessori visie. “Dit betekent onder meer dat de leeftijdsgroepen anders zijn. Wij werken in groepen van nul tot drie, drie tot zes, zes tot negen en negen tot twaalf. Deze indeling zorgt ervoor dat kinderen van drie jaar al mee gaan naar school, onder begeleiding van een pedagogisch medewerker. In de onderbouwgroepen is namelijk genoeg materiaal voor kinderen van drie. Er wordt wel rekening gehouden met de behoeften van het kind: wanneer het moe is, kan het gewoon mee met de groep van nul tot drie.” Dat is meteen één van de voordelen van het kindcentrum en de basisschool onder één dak: de overgang van kinderopvang naar basisschool is minder groot.

Bron: indebuurt.nl/delft