Voorschoolse
opvang

 

Kinderopvang de Lange Keizer verzorgt voor verschillende scholen in Delft, De Lier en in Rijswijk (Montessorischool Parkrijk) voorschoolse opvang (VSO).

Het bieden van voorschoolse opvang is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de school. Zij zijn namelijk verplicht deze mogelijkheid voor ouders te bieden.

De voorschoolse opvang is geopend van 7:30 tot 8:30 uur (tot de school begint) op alle dagen dat de school geopend is. Er is één gediplomeerde kracht op tien kinderen. De kinderen krijgen op de voorschoolse opvang ontbijt aangeboden. Daarnaast kunnen ze even spelen of een boekje lezen. Tegen de aanvangstijd van de school worden de kinderen door de pedagogisch medewerker naar hun klas/school gebracht, of gaan zelfstandig.

 
De Lange Keizer Kinderopvang
 

De uitgangpunten van de voorschoolse opvang zijn hetzelfde als die van de tussen schoolse en de naschools opvang: Het is vrije tijd en in hun vrije tijd mogen kinderen zelf kiezen welke activiteit zij doen. Kinderen mogen eten (als zij dat thuis nog niet gedaan hebben) en worden hierbij gestimuleerd, maar niet gedwongen. De kinderen krijgen een gezonde maaltijd aangeboden.

 

Kom gerust een keer langs
om een kijkje te nemen!

 
Maak gelijk een afspraak