Naschoolse
opvang

 

Tussen de schooltijden van kinderen en werktijden van ouders zitten een aantal uren waarin kinderen opgevangen moeten worden. Dit doen we op de naschoolse opvang.

De kinderen komen in hun vrije tijd naar de naschoolse opvang. Deze moet dus absoluut geen schools karakter hebben. Wij vinden het belangrijk dat kinderen vrije en eigen keuzes kunnen maken om hun vrije tijd door te brengen. Door kinderen deze vrijheid en mogelijkheden te geven zijn zij mede verantwoordelijk voor het goed verlopen van de opvang.

In Delft zijn de locaties voor naschoolse opvang:

Jan, Loris en Marie, De Oostpoortwachter, Marie in de bocht, de Aap en Robinson.

In De Lier:

De Blauwe Baron, De Grote Ridder, en de Rode Ridder(4-6 jaar).

In Rijswijk:

De Lakei, Keizerrijk.

 

Geen kind is hetzelfde.
En dat mag.

 
 

Werkwijze

De Lange Keizer gaat ervan uit dat naschoolse opvang vrije tijd van kinderen is en dat kinderen in hun vrije tijd zelf kiezen wat ze willen doen, maar dan moet er ook wel wat te kiezen zijn.

Er worden activiteiten aangeboden in een stimulerende omgeving. Daar zorgen onze Pedagogisch medewerkers voor. Zij zijn er om de kinderen te stimuleren, zij creëren de voorwaarden, de sfeer en de mogelijkheden voor en met de kinderen.

Onze naschoolse opvanggroepen zijn verticaal opgebouwd, d.w.z. dat kinderen van 4 tot 12 jaar oud in principe in één groep zitten. Voordeel hiervan is dat kinderen leren omgaan met verschillende leeftijdsgroepen. Soms horen ze bij de ‘kleintjes’, soms bij de ‘groten’. Per 10 kinderen is er 1 pedagogisch medewerker.

We zoeken altijd leuke mensen voor onze opvang, geen bankzitters, maar mensen met enthousiasme en pit. De begeleiders van de groepen zijn zo divers mogelijk: man, vrouw, oud, jong enz. We werken met mensen die een diploma voor de kinderopvang hebben of die daarvoor in opleiding zijn. Verder huren we regelmatig professionals in die kinderen vaardigheden bijbrengen op hun vakgebied. Zo is er bijvoorbeeld regelmatig yoga, maar ook toneel en diverse sporten komen regelmatig aan bod.

 
De Lange Keizer Kinderopvang
 

De Lange Keizer heeft al tijdens de eerste periode van haar bestaan besloten om kinderen niet met busjes uit school te halen. We halen de kinderen uitsluitend lopend, fietsend of per bakfiets. Deze manier van kindervervoer is milieuvriendelijk, gezond en vooral heel gezellig.

De Lange Keizer vindt het milieu en de natuur heel belangrijk. De buitenruimte is zo natuurlijk mogelijk ingericht, met ontdektuinen waar je heerlijk verstoppertje kunt spelen, kunt klimmen over boomstammen, voetballen in het zand, relaxen in een boomhut of op zoek kunt naar kleine kriebelbeestjes.

We hebben een groen- medewerkster, die regelmatig langskomt voor natuur- of recycleactiviteiten. Met ons afval gaan we duurzaam om, door hergebruik en afvalscheiding. Veel locaties hebben een eigen moestuin, waardoor kinderen zien hoe groenten en fruit groeien en de natuur letterlijk kunnen ruiken, voelen en proeven. En zo’n zelfgekweekte tomaat is natuurlijk super lekker!

Binnen kweken we regelmatig plantjes op en in de vakanties gaan we vaak naar het strand of het bos om spelletjes te doen en de natuur te ontdekken. Ouders die dat willen kunnen bij inschrijving toestemming geven voor uitjes buiten ons terrein.

 
De Lange Keizer Kinderopvang
 
Voor Delftse kinderen die het buitenleven helemaal geweldig vinden, hebben we scoutinglocatie Robinson in de Delftse Hout. Het is ook mogelijk om combinaties te maken en bijvoorbeeld één dag in de week naar Robinson te gaan en een andere dag naar een andere locatie.
 

Kom gerust een keer langs
om een kijkje te nemen!

 
Maak gelijk een afspraak