Boerderijopvang het Paarse Schaap heeft weer plek voor avontuurlijke peuters!

Wordt uw peuter ook zo blij van schapen aaien, konijnen eten geven, kippeneieren zoeken of op een (speelgoed) tractor rijden? Laat uw peuter dan eens meegaan naar kinderopvang het Paarse Schaap! Deze unieke locatie, tussen de weilanden van Midden-Delfland en op het erf van boer Jan, is zeer geliefd bij zowel kinderen als ouders. 

In de bakfiets naar de weilanden

Elke ochtend rijden we met een paar bakfietsen vol peuters, vanaf basisschool de Achtsprong in De Lier, naar onze locatie het Paarse Schaap. Het kinderdagverblijf ligt op het erf van zorgboerderij Harteveld, op de rand van De Lier en Schipluiden. Dianne Brakel, locatiemanager van het Paarse Schaap, is dol op haar locatie en begeleid samen met haar collega’s én met veel plezier alle peuters. Een aantal dagen in de week komt er ook een busje met 7 peuters uit Delft naar ons toe.

Op ontdekkingsreis op de boerderij

Helemaal blij worden wij elke keer weer wanneer we de boerderij op komen rijden. Aan alle kanten worden we omringt door boerderijdieren. Rechts tegen de dijk lopen de schapen met, in het voorjaar, de lammetjes erbij. En overal om ons heen zien we koeien, paarden en konijnen. Zodra we uitgestapt zijn mogen de peuters op ontdekkingsreis in onze grote omheinde tuin. Ze doen precies waar ze zelf zin in hebben op dat moment. De één begint te scheppen in het zand, de ander klimt op een blauwe tractor en de derde blaast bellen terwijl ze naar de moestuin kijkt. Binnen is het een drukte van jewelste rond de verkleedkist. Kinderen lachen heel hard met elkaar als ze in de spiegel kijken en zichzelf in een koeienpak zien staan.

Na het fruit verdelen de kinderen zich over de verschillende speelhoeken op de locatie. Aan de grote tafel worden mooie verftekeningen gemaakt en in de kleine speelruimte zit een groepje kinderen met dienbladen vol linzen en bonen te spelen. Er wordt druk geschept, gesorteerd en geroerd in de linzen. Buiten is een groepje kinderen mee met boer Jan. Ze mogen helpen om de konijnen en kippen te voeren en rapen in de verschillende kippenhokken wat eieren op. Na de boterhammen is het voor de jongste kinderen tijd om even te slapen. De oudere kinderen rennen alweer lekker buiten. Het regent een beetje, maar dat geeft niets; met een paar laarsjes en een regenjas aan is het heerlijk om in plassen water te stampen.

Moe maar voldaan

Om 17.00 uur zijn we weer terug op basisschool de Achtsprong en kunnen de peuters opgehaald worden. De peuters zitten altijd vol verhalen over alles wat ze gezien en gedaan hebben vandaag. Moe maar voldaan gaan ze naar huis.

Speelt uw peuter ook zo graag buiten of op de kinderboerderij? Op dit moment zijn er weer enkele plekken beschikbaar op onze mooie landelijke locatie het Paarse Schaap voor peuters vanaf 2 jaar. Wilt u dit eerst een keer uitproberen? Neem dan contact op met Dianne Brakel via dianne@delangekeizer.nl en vergeet niet te vermelden naar welke locatie uw peuter op dit moment gaat. Aan het spelen op het Paarse Schaap zijn geen extra kosten verbonden.