Superleuk! Bij de Lange Keizer gaan peuters écht op ontdekkingsreis

Je kind naar de opvang brengen is best wel spannend, want je geeft de zorg helemaal over aan iemand anders. Bij Kinderopvang De Lange Keizer weet je zeker dat je kleine in goede handen is én het nog razend naar zijn zin heeft ook. Hoe dat komt? Hierdoor!

Kim de Vrijer is pedagogisch medewerker bij de Lange Keizer en vertelt: “Kinderen kiezen bij de Lange Keizer zelf wat ze willen doen. Ze mogen bij ons ontdekken vanuit vertrouwen. Het mooie is dat deze visie wordt gedeeld onder alle 15 locaties. Of het nu baby’s, dreumesen of peuters zijn, hier gaan ze allemaal op ontdekkingsreis. Wij zorgen voor een ruim aanbod aan activiteiten, maar de kinderen bepalen het lekker allemaal zelf. De kinderen staan bij ons voorop en dat zie je.”

Super mooie locaties

“Ik zie altijd vrolijke gezichtjes als ik binnenkom op onze locatie De aap uit de mouw. Die zit aan de rand van de binnenstad en in het begin van de Rotterdamseweg. Er staan heel veel planten wat zorgt voor een heerlijke groene omgeving. Ik zie baby’s en peuters die allemaal doen waar ze op dat moment zelf zin in hebben. Er valt hier genoeg te ontdekken”, aldus Kim. “Zo staan er veel boekjes waarin gebladerd mag worden en hebben we grote blokken om mee te bouwen. Als de kinderen zin hebben om te knutselen kan dat met verf, papier en stoffen lapjes. In de tuin bij de Aap zijn er allerlei avonturen te beleven. Er is een prachtige grote zandbak, een houten loopbrug, een natuurspeelbak en een schommelband. In de houten huisjes in de tuin slapen baby’s en in het grote houten huis wonen de konijnen Mokka en Moos. Ze krijgen vaak lekkere wortels en appels van de kinderen en spelen graag in de buitenren. Het broodbeleg, de babymaaltijden en hapjes maken ze zelf bij de Aap. Ze plukken zelfs uit hun kruidentuin diverse kruiden, appels, peren en druiven.”

Vissen

Er is goed nagedacht over het ontwerp van de binnenruimte bij de locatie Jan en Alleman. Deze locatie ligt aan de Paardenmarkt in het centrum van Delft. “Het is een organische ruimte van natuurlijke materialen”, legt Kim uit. “Er zijn verschillende doorkijkjes, ontdekhoeken en verstopplekken. Bij de babygroepen heerst een rustige sfeer. Aan de ene kant kunnen ze klimmen en ontdekken, maar er is ook plek om weg te dromen. Bij Jan en Alleman hebben we een aquarium op de grond staan. De baby’s vinden het superleuk om de vissen die hierin zwemmen te bestuderen.”

Weer of geen weer

“De kaplaarzen en regenpakken staan altijd klaar bij de Lange Keizer. Want weer of geen weer, naar buiten gaan en in plassen stampen vinden we hier superleuk. In de tuinen van de kinderdagverblijven en bso’s is altijd genoeg te beleven: zo hebben veel locaties een moestuin en lekker veel groen.”

Blij

“Het is leuk om te zien hoe gelukkig deze stoere en blije kinderen zijn. Ze rennen, dansen, huppelen, houden elkaars handen vast, zitten rustig op een boomstronk of dwarrelen in gedachten rond. Het zijn peuters op ontdekkingsreis. En allemaal op hun eigen manier. Dat is ook meteen de kracht van Kinderopvang de Lange Keizer.”

Benieuwd welke locatie van de Lange Keizer bij jou in de buurt zit, of wil je een rondleiding? Klik dan hier!


Bron: Indebuurt.nl/delft