Integraal kindcentrum in wording in het Lierkwartier / Molensloot

Verheugd zijn wij om te melden dat er een Integraal kindcentrum gebouwd gaat worden in ‘het Lierkwartier’. In deze nieuwbouwwijk in De Lier verrijzen in totaal 800 woningen. Samen met de Prins Willem-Alexanderschool (PCPOW) verhuizen 2 van onze kinderdagverblijven Hupsakee (nu gevestigd in het Achterlaantje) en KDV en BSO De Lierse Prins (Haemstedestraat) medio 2023/2024 naar hun nieuwe stek.

Aan de rechterkant de Lutje-potjes gesitueerd, waar de kinderen in de buitenlucht hun dutje kunnen gaan doen.
beelden via Wubben.Chan Architecten i.s.m. Mooi Architectuur

Ontmoeting in gezamelijke ruimtes en natuur staan centraal.

Naast de 12 groepen van de basisschool zullen er 2 babygroepen, een peuteropvang en een naschoolse opvang komen. Gezamenlijk gebruik van onderlinge ruimtes zullen ontmoeting en het sociale aspect onderling bevorderen. Met de natuur als uitgangspunt wordt buiten naar binnen gehaald. Dit komt terug in het materiaal en kleurgebruik.

Buiten slapen in Lutje-Potjes.

Vies worden mag! De kinderen gaan lekker veel naar buiten. Heerlijk ravotten in het door groen omgeven plein. Ook kan er buiten geslapen worden door de allerkleinsten. Dit gaat gebeuren in de buitenslaaphuisjes: De Lutje-potjes. Baby’s, dreumesen en peuters slapen hierdoor vaak langer en dieper. Ook is het extra goed voor de weerstand.

We kunnen niet wachten totdat we aan de slag kunnen in het nieuwe gebouw!