Rook bij KDV De Rode Ridder

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 september snelden beveiligers, brandweerauto’s en ongeruste omwonenden toe. Ook personeelsleden, waaronder de managers, waren snel ter plaatsen. Het inbraakalarm én brandalarm gingen af. Dit was niet wat huisvarken Murf gewend was, hij was immers net aan zijn nachtrust begonnen. Aanleiding van de rookontwikkeling bleek later een accu van één van de bakfietsen.

Waar rook is, is vuur. Zou je misschien denken. Gelukkig was dit niet het geval. De accu van één van de bakfietsen was kapot gegaan, wat voor rook zorgde. Van brand was er géén sprake. Het lokaal is uit voorzorg tijdelijk gesloten gebleven, de kinderopvang kon dinsdagochtend ondanks de gebeurtenis ‘gewoon’ open gaan.

Locatiemanager Mendy van der Knaap en Regiomanager Jolanda de Meulmeester stonden ’s morgens, na een kort nachtje, ouders te woord. “Het was natuurlijk ontzettend spannend, maar gelukkig is alles goed afgelopen. We hebben de peutergroep (2-4 jaar) onze mooie ruimte bij het aquarium aangeboden. Hier hebben zij een zo normaal mogelijke opvang-dag genoten. “

Fotografie: Dennis van Schie

Fotografie: Dennis van Schie

Fotografie: Dennis van Schie

“We bedanken de beveiliging, de brandweermannen en natuurlijk ons stoere huisvarken Murf, die goed zijn best heeft gedaan iedereen wakker te maken met zijn alarmerende geluiden. Ook de brandweer ontfermde zich over Murf en daar zijn we hun erg dankbaar voor.”

Om het probleem rondom accu’s te voorkomen zijn er meteen accuzakken aangeschaft. Op advies van de verzekering kunnen wij met een preventieplan aan de slag. Wij hopen hierdoor nog lang van onze bakfietsen gebruik te kunnen maken. Alle overige accu’s worden gecontroleerd en waar nodig vervangen.