Het Groene Juffertje

 
Nieuwkoopseweg 58
2641 PB Pijnacker

Vanaf zomer 2019 openen wij de deuren van onze nieuwe locatie t’ Groene juffertje.                  De verbouwing start in het voorjaar, wat nu nog een lege loods is wordt straks een gezellige buitenlocatie in het groen gelegen. Op de locatie komen straks twee verticale groepen(0-4 jaar) met een bezetting van maximaal 16 kinderen per dag, per groep.

De binnenruimte wordt zo ingericht dat de kinderen zich veilig en geborgen kunnen ontwikkelen. Er worden twee ” huisjes” gecreëerd in de grote groep waar de kinderen zich even terug kunnen trekken met bijvoorbeeld een boekje. Deze “huisjes” worden tevens gebruikt voor het slapen van de oudere kinderen. De kleintjes hebben een aparte slaapruimte die gelegen is aan de kleine groepsruimte. Voor de kleintjes maken we straks ook gebruik van Lutje potjes. Een Lutje potje is een houten huisje waar jonge kinderen overdag buiten in kunnen slapen. Dit met toestemming van ouders/verzorgers.

We gaan werken met een opendeurenbeleid dat betekent dat de kinderen zelf mogen kiezen in welke ruimte ze willen spelen en waarmee. Op de groepen worden activiteiten aangeboden door de pedagogische medewerkers waar aan de kinderen mee kunnen doen, ook kunnen de kinderen er voor kiezen om mee te gaan naar buiten met een pedagogische medewerker. Op deze manier werken we in kleinere groepjes verdeeld over de ruimtes. De kinderen eten op hun eigen stamgroep.

De allerkleinste spelen en vermaken zich samen met een pedagogisch medewerker in een rustig gedeelte van de groep om ze zo de juiste ruimte aan te bieden waar ze zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

De woonkeuken die gelegen is tussen de twee groepen zal ook in gebruik worden genomen voor verschillende activiteiten, zoals gezamenlijk koken met de kinderen. In onze tuin komt een moestuintje waar we met de kinderen onze eigen groentes, fruit en kruiden gaan kweken, waarvan we hapjes en spreads gaan maken voor op de boterham, cracker of gewoon om lekker te dippen met een stukje groente.                                                                                                                  Verder wordt de tuin voorzien van een speelse-en uitdagende materialen waar de kinderen zich volop kunnen vermaken en kunnen gaan ontdekken.

 

De inschrijving is gestart...

 
Start hier het inschrijven!