Koken, knutselen en legoën onder werktijd, hier kan het: ‘Dit werk houdt je jong’

Op je werk met je hobby bezig zijn lijkt te mooi om waar te zijn, maar op de werkplek van Kim de Koning kan dat gewoon. Sterker nog, daar wordt dat juist aangemoedigd. Ze werkt bij Kinderopvang de Lange Keizer en we verklappen alvast: jij kunt haar collega worden.

Dit artikel is geplaatst en geschreven door redacteur Mark Vrolijk van In de Buurt, regio Westland

Kinderopvang-de-Lange-Keizer-Kim-de-Koning-800

“Werken bij een kinderopvang is op zichzelf al enorm leuk”, vertelt de Lierse. “Zij hebben nog een heel leven voor zich. Het voelt bijzonder dat je hen helpt te ontdekken waar ze goed in zijn en plezier in hebben en ze daarin helpen ontwikkelen.”

Werk en hobby combineren

Dat geldt ook voor de medewerkers. “Je kunt hier volledig jezelf zijn en je talenten en passies inzetten. Het is niet dat je op een groep staat en alleen maar volgens een vast stramien activiteiten moet bedenken. Het gaat erom dat het zo leuk mogelijk is voor de kinderen en dat je er zelf ook energie van krijgt.”

Van haken tot koken

Zo hebben twee collega’s die goed zijn met breien en haken een naaiatelier opgezet, waar ze kinderen enthousiasmeren en vaardigheden aanleren. Of neem collega Manouk. Zij houdt van koken en bereidt met kinderen allerlei smaakvolle en gezonde gerechtjes, van broccolikroketten tot groenteburgers.

Je kind voelen

“We werken bovendien veel samen met lokale verenigingen en sportaccommodaties, omdat we sport en bewegen heel belangrijk vinden. Zo krijgen kinderen een handbalclinic en of nemen we ze mee naar het zwembad. Maar denk ook aan dansen, tekenen en zelfs een lego-project waarin kinderen de Domkerk in De Lier nabouwen. Zulke activiteiten organiseren en eraan bijdragen is één van de leukste dingen aan dit werk. Het houdt je jong en zorgt ervoor dat je je zelf ook weer kind voelt.”

Altijd mogelijkheden

Kim is locatiemanager bij De Grote Ridder, één van de zeven locaties in De Lier en omstreken. “Hiervoor werkte ik in het onderwijs. Dat was erg leuk en leerzaam, maar bij De Lange Keizer zit ik helemaal op mijn plek. En het leuke is: iedereen kan zo’n overstap maken, er zijn altijd mogelijkheden. Om pedagogisch medewerker te worden heb je uiteindelijk wel een bepaalde opleiding nodig, maar als je op dit moment niet de benodigde papieren hebt denken we graag met je mee.”

Versterking gezocht!

Enthousiast geworden? Solliciteer op één van de vacatures bij De Lange Keizer. Twijfel je of het iets voor je is? Neem dan gerust contact op met Kim of één van haar collega’s. Op deze site kun je daarnaast advies krijgen hoe je in de kinderopvang kunt werken. De deur staat voor je open!

Bonustip van Kim: op deze website kun je nagaan of je met je huidige diploma aan de slag kunt in de kinderopvang en zo niet, wat voor bijscholing je eventueel nodig hebt. Handig!